Monday, March 9, 2015

Bromma Brewery - Sorachi Saison

Igår var det dags att brygga inför SM i Hembryggd öl som går av stapeln i Solnahallen 9 maj senare i år. På schemat stod det en Saison med den Japanska Sorachi Ace-humlen med sina unika smak av dill. Som ni kanske förstår är ölet starkt inspirerat av Brooklyn Brewery's Sorachi Ace.

Bryggstorlek: 18 L

Malt:
3.5 kg Pale ale-malt
0.25 kg Rågmalt
0.25 kg Mörk vetemalt
0.25 kg Ljus vetemalt

Mäskat vid 66 °C i 60 min och sedan utmäskat vid 78 °C i 1 min.
OG: 1.051

Humle:
10 g Citra
50 g Sorachi Ace

Koktid: 60 min.
IBU: 35

Jäst: Belgian Saison I (White Labs WLP565)

Bilder från bryggningen:

Maltbädden efter lakningen

Filtrering av humle. Gick relativt smidigt, men vi hade ju inte så mycket humle heller.

No comments:

Post a Comment