Malt:
4.5 kg Maris Otter Pale Ale-malt
0.3 kg Chokladmalt
0.2 kg Mörk chokladmalt
0.2 kg Svartmalt
0.2 kg CaraBrown
0.1 kg Rostat korn
Mäskat vid 65 °C i en timme och sedan utmäskat 1 min vid 78 °C.
Humle:
54 g Fuggles i 60 min
1.5 g Protafloc tillsattes 15 min före kokets slut.
Jäst: Whitelabs Dry English Ale (WLP007)
OG: 1.046
IBU: 36
Förväntad ABV: 5.0 % (Om den lyckas jäsa ner till FG = 1.008)
Bilder:
Alla ingredienser minus jästen! Praktiskt med färdigkrossad malt från MaltMagnus.
Fina Fuggles-humlekottar i den svarta vörten.
Filtrering av den slutgiltiga vörten. Ölet kommer ha en fin nattsvart färg!
No comments:
Post a Comment