Monday, May 18, 2015

Bryggdag - Disputationsblondin

Hej kära blog. I fredags var det dags att brygga öl igen. Det blev en nyversion av min och Andreas belgiska blonde. Vi hade med en praktikant som hjälpte till lite också (Philip), som ni kan se på bilderna.

Malt:
6.3 kg Pale Ale-malt
0.35 kg Belgisk Abbey-malt

Mäskat en timme vid 67 °C och sedan utmäskat 1 min vid 78 °C

Humle:
63 g Citra (21 g Torrhumling)
42 g Amarillo (21 g Torrhumling)

Total koktid uppgick till 60 minuter.

Jäst: Dry white / Sparkling (Wyeast 4021)

OG: 1.059
IBU: 31

Förväntad ABV: 6.4 % (Om FG går ner till 1.010)

Bilder:
Ljus och fin vört som kokar stabilt!

Filtrering av humle. Gick skitsnabbt.

Praktikanten Philip fick diska. Skyll inte på praktikanten om ölen inte blev som ni förväntat er!

No comments:

Post a Comment