Wednesday, July 8, 2015

Bryggdag: Riksbys Kejserliga Stout

Idag har det varit regnigt så jag passade på att brygga mitt andra sommarprojekt: en bourbon-"fatlagrad" imperial stout. Det luktade riktigt gott i köket medan jag bryggde vill jag lova!

Malt:
1.4 kg Maris Otter Malt
0.3 kg Belgisk Biscuit-malt
0.15 kg Crystal 100
0.15 kg Crystal 400
0.15 kg Mörk Chokladmalt
0.15 kg Rostat Korn

Humle:
20 g

Jäst:
WLP001 California Ale

OG: 1.082 (Vilket borde ge en ABV på 8-10 %)
IBU: 84
Maltrester. Lite mörkare idag än igår...

Stabilt kok (i alla fall med lock). Två humlegivor = två humlepåsar! Den blev inte bäcksvart i färgen utan mer brun.

Kylning av vörten i diskhon. Det går förvånansvärt snabbt att få ned det från 100 °C till ~25 °C, ungefär 10 minuter om man rör under tiden.

No comments:

Post a Comment