Som arbetslös måste man hitta på saker. En av dessa saker kan till exempel vara att brygga roliga öl, förslagsvis sådant som är riktigt starkt. Det tycker i alla fall jag så jag har två bryggprojekt på gång: En imperial stout och en barleywine, båda bourbon-"fatlagrade" med ekchips som stått och dragit i bourbon i mitt lilla bryggverk på 5 liter. Idag var det blåsigt ute och inte jättelockande att sitta ute i den lilla sol som tittar fram så jag passade på att brygga min barleywine, som jag kallar Riksby kornmaltsvin (inte svin, utan vin på kornmalt!):
Malt:
1.4 kg Maris Otter Malt
0.45 kg Münchnermalt
0.15 kg CaraPale
0.15 kg Crystal 100
0.15 kg Crystal 150
Humle:
15 g Columbus
Jäst:
WLP001 California Ale
OG: 1.094 (Vilket borde resultera i en ABV på 9-11 %)
IBU: 60
Kollar tempen under mäskningen. Den ligger stabilt på runt 68-69 °C.
Maltrester. 2.3 kg malt på 5 L öl är inte dåligt...
Sista humlegivan på hela 5 g Columbus.
No comments:
Post a Comment