Tuesday, April 7, 2015

Flasktappning - Bromma Brewery - Saison & Weißbier

I fredags var det dags att tappa upp Bromma Brewerys två senaste brygder: Saisonen med Sorachi Ace-humle och weißbieren Minneberg Weizen. Båda två hade jäst ut bra och kommer att tävla i SM i hembryggd öl.
Saisonen slutade på 5.6 vol% alkohol (35 IBU) och weißbieren på 5.1 vol% (11 IBU) och var båda två riktigt ljusa och fräscha! De kommer funka toppen nu när våren början komma och det börjat bli njutbart att sitta ute i solen.
Namnförslag på Saisonen:
  • Svartviksslingan Saison
  • Sorachiviksslingan Saison
  • Tranebergsbröl
  • Sorachi Saison
Omröstning:

Vilket namn är bäst?

Svartviksslingan Saison
Sorachiviksslingan Saison
Tranebergsbröl
Sorachi Saison
Bilder från tappningen:

Jag och Andreas hjälps åt att häverta över ölen till tapp-kärlet.

Weißbier! Två humlekottar råkade slinka igenom filtreringen innan jäsningen och fick agera både blöt och torrhumling. Riktigt bra skumbanan-smak.

Saison! Ser inte jättegott ut med allt grums på ytan men smaken var helt fenomenal! Lagom "dillig".

Slutresultatet! Cirka 10 av de 15 liter weißbier vi fick ut. Nu är det bara att vänta på kolsyran...



No comments:

Post a Comment