Saisonen slutade på 5.6 vol% alkohol (35 IBU) och weißbieren på 5.1 vol% (11 IBU) och var båda två riktigt ljusa och fräscha! De kommer funka toppen nu när våren början komma och det börjat bli njutbart att sitta ute i solen.
Namnförslag på Saisonen:
Omröstning:
- Svartviksslingan Saison
- Sorachiviksslingan Saison
- Tranebergsbröl
- Sorachi Saison
Vilket namn är bäst?
Jag och Andreas hjälps åt att häverta över ölen till tapp-kärlet.
Weißbier! Två humlekottar råkade slinka igenom filtreringen innan jäsningen och fick agera både blöt och torrhumling. Riktigt bra skumbanan-smak.
Saison! Ser inte jättegott ut med allt grums på ytan men smaken var helt fenomenal! Lagom "dillig".
Slutresultatet! Cirka 10 av de 15 liter weißbier vi fick ut. Nu är det bara att vänta på kolsyran...
No comments:
Post a Comment