Igår passade jag på att brygga öl. Det som stod på agendan var lite av ett experiment, då jag testar att brygga en IPA med fruktjuice i. Jag bryggde en helt vanlig IPA och hade sedan i juice i jäskärlet efter kylning. Det blev två olika jäskärl på 4 liter vardera och olika juicer. I den ena blev det 1 liter
God Morgon Red Grapefruit och i den andra 1 liter
Bravo Tropisk och 0.5 liter
Proviva Mango. Jag tänkte även ha i frukt under sekundärjäsningen. Jäsningen kom igång snabbt och i morse var den redan i full gång!
Malt:
2 kg Pale Ale-malt
0.22 kg CaraPlus
Juice:
1 L God Morgon Red Grapefruit
1 L Bravo Tropisk
0.5 L Proviva Mango
Humle:
40 g Columbus (10 g torrhumling)
50 g Mosaic (25 g torrhumling)
Jäst:
Mangrove Jack M44 US West Coast Ale
OG: 15.5 Brix (1.063)
Förväntad FG: 1.015 (75 % apparent attenuation)
Förväntad ABV; 6.5 %
No comments:
Post a Comment